fbpx

sondaj | Ce părere au cetățenii Republicii Moldova despre Unirea cu România

Cetățenii Republicii Moldova nu ar vrea Unirea cu România. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului realizat de WatchDog.md și Institutul de Politici Interne, prezentat astăzi, 21 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Veși și: sondaj | Maia Sandu și Igor Dodon ar fi cei mai de încredere politicieni

Astfel, la întrebarea „La un eventual referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, Dvs. ați vota pentru sau contra?”, 47,3% din respondenți ar vota împotriva Unirii, 35,0% ar vota pentru Unire, 9,1% din respondenți încă nu sunt deciși, iar 7,8% nu ar participa deloc la referendum.

Citește și: sondaj | Doar PAS și BECS ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi alegeri

Din acele 35,0% de respondenți ce au votat pentru Unire, întrebați „De ce cred că Republica Moldova ar trebui să se unească cu România?”, 41,5 % susțin că vor Unirea pentru un trai mai bun, 35,4% pentru că vorbim aceiași limbă, 35,2% pentru că avem rădăcini istorice comune, 31,4% pentru că suntem același popor, 20,0% pentru a călători liber în Uniunea Europeană.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-19 iunie 2021 pe un eșantion 1104 de respondenți cu drept de vot. Marja de eroare o constituie +-3%. Locuitorii din regiunea Stânga Nistrului nu au făcut parte din eșantion.

Citește și: sondaj | Tot mai mulți cetățeni își doresc unirea Republicii Moldova cu România

Articole asemănătoare

Back to top button