fbpx

foto | În timp ce unii susțin că e o zonă pentru experimente, alții sunt siguri că acolo vin OZN-uri. Care este secretul controversatei „Area 51”?

Peste circa 80 de decenii, Zona 51 (Area 51) încă este o temă actuală și la fel de controversată. Cunoscută ca una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane, situată lângă lacul sărat Groom Lake, din statul Nevada, aceasta este considerată de mii de oameni „un paradis al extratereștrilor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Area 51 este o bază militară aeriană de dimensiuni considerabile, iar scopul ei ar fi cel de a iniția și continua experimentarea a diferite tipuri de avioane, vectori purtători și sisteme de arme. Se mai spune, însă, și că în această zonă pot fi văzute OZN-uri. Cert e că nu sunt dovezi credibile care să arate ca OZN-urile vin din spațiu sau sunt modele de testare a noilor avioane fabricate de Armată.

Mult timp de la fondare (1940-1950) Guvernul şi Armata SUA nu au recunoscut existența bazei – lucru ce a fost făcut abia în ultimii ani, după zeci de decenii, când au fost desecretizate mai multe documente oficiale.

Inaugurarea bazei a fost făcută în 1951

 

 

Așadar, o idee ne spune că în acest loc au fost realizate sute de teste nucleare şi nenumărate experimente în cadrul cărora armata SUA a dezvoltat cele mai noi şi cele mai sofisticate arme. Altă idee este cea a excentricilor și teoreticienilor conspirației, care susțin că e ceva bizar în spatele acestei „instituții”, mulți fiind chiar siguri că e vorba de OZN-uri.

Ipoteza neverosibilă, bazată pe activităţile intense şi secretul care a înconjurat baza, ne zice că între armata SUA şi extratereştri ar fi o colaborare – lucru bazat și pe numeroasele fenomene greu de explicat, care au fost raportate în zonă. Mai exact: mai multe fotografii și videouri ar fi surprins nave misterioase, în diverse forme.

„Realiștii”, însă, au o explicație și pentru asta – precum că avioanele U-2 erau confundate cu OZN-uri. Aripile argintii ale avionului dat începeau să licărească în lumina soarelui, iar – cu ani în urmă – nimeni nu credea că o aeronavă putea ajunge la o altitudine de 18.000 de metri.

Pe de altă parte, un fost angajat al bazei – Bob Lazar, a rupt tăcerea, dezvăluind că multe dintre avioanele de luptă testate de armata americană au fost realizate cu tehnologie extraterestră și că ar fi inspectat o navă extraterestră propulsată de amplificatori de gravitaţie şi alimentată de un reactor cu antimaterie. Mărturisirile acestuia au făcut înconjurul lumii în 1989. Tot el a mai declarat că la Area 51 s-au făcut şi încă se mai fac experimente privind controlul minţii umane şi că în acest proiect ar fi implicate mai multe organizaţii secrete.

Faptul că acest subiect este controversat și astăzi ne demonstrează o curioasă „întâmplare” – după ce peste 300.000 de utilizatori Facebook au spus că paticipă la un eveniment în care ar uma să „atace” Zona 51. Evenimentul organizat prin Facebook şi intitulat „Atacăm Zona 51, nu ne pot opri pe toţi” („Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us”) a fost, de fapt, pornit de la o glumă, iar inițiatorul a anunțat despre acest lucru înainte ca lucrurile să iasă de sub control.

Deși este prea suspect faptul că Area 51 ar ascunde OZN-uri, este clar că Guvernul american a pregătit ceva de decenii în Zona 51 și se pare că există un miez de adevăr chiar și în cele mai năstrușnice speculații.

Articole asemănătoare

Back to top button