fbpx

Siguranța, pe primul loc! 10 lucruri care trebuie discutate cu cei mici atunci când îi lăsăm să fie independenți

Începutul lunii septembrie este perioada când mulți pici merg la școală și devin mai independenți de părinți. Dacă ați decis să vă obișnuiți copilul să ajungă singur la ore sau să își petreacă timpul acasă fără a fi supravegheat, trebuie să discutați cu el despre securite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fără îndoială, micuții sunt ingenioși și curioși. Așadar, ZUGO a elaborat o listă de 10 lucruri care trebuie explicate copiilor atunci când îi lăsăm să devină mai independenți.

  1. Copiii trebuie să știe ce să facă atunci când de ei se apropie persoane necunoscute. Picii trebuie să știe că nu este sigur să meargă undeva cu oameni pe care nu îi cunosc, să le povestească despre orarul de muncă a părinților să urce în automobilele străine.
  2. De asemenea, este important să le spuneți micuților că persoanele pe care nu le știu și nu sunt de încredere nu au voie să se atingă de ei, iar dacă se întâmplă, e normal să vă comunice asta.
  3. Copiii trebuie să știe adresa de domiciliu, numărul de telefon de acasă, unde lucrează părinții și cum pot fi contactați aceștia.
  4. Totodată, este foarte important ca ei să știe unde, cum și când se traversează strada, ce să facă ca să ajungă acasă în cazul în care există probleme cu transportul și să aibă posibilitate să vă contacteze.
  5. Piciii trebuie să știe că e necesar să comunice părinților atunci când își doresc să petreacă puțin timp cu prietenii în curtea școlii, pe terenul de joacă sau la un coleg acasă.
  6. Dacă rămân singuri acasă, piciii trebuie obișnuiți să nu deschidă ușa persoanelor pe care nu le cunosc, indiferent cine ar fi ele.
  7. La fel, este important să știe că nu se poate de jucat cu focul, cu obiecte ascuțite sau electrice, medicamente, și alte substanțe despre care nu cunosc nimic.
  8. Dacă ajung într-o situație dificilă, micuții trebuie să știe să ceară ajutor, să aibă posibilitatea să vă telefoneze și să cunoască numerele serviciului de urgență pentru a apela la necesitate.
  9. Trebuie să le explicăm copiilor că nu au voie să transmită cheile de la casă sau obiecte din locuință persoanelor străine, iar atunci când invită pe cineva acasă – să anunțe maturii.
  10. Este primordial să le explicăm copiilor că ne pot povesti orice li s-ar întâmpla și că por avea încredere în noi.

Articole asemănătoare

Back to top button