fbpx

Poartă roșu, mănâncă struguri și sparge veselă. 10 lucruri pe care să le faci de Revelion ca să îți meargă bine tot anul

În lume există sute de superstiții legate de noaptea dintre ani. Unii aruncă lucrurile vechi din casă, alții ard foițele pe care și-au scris dorința și amestecă scrumul cu șampania, iar cineva preferă să poarte haine colorate și să nu intre cu datorii în noul an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ajunul Revelionului, ZUGO îți recomandă 10 lucruri pe care le poți face ca să ai noroc tot anul. Te îndemnăm să nu uiți că trecerea dintre ani e o perioadă în care orice gând poate deveni realitate, iar binele se va întoarce la tine ca un bumerang.

  1. Nu începe noul an cu datorii. Se spune că dacă împrumuți bani de Revelion sau nu întorci datoriile până în ultima zi a lui decembrie, vei avea ghinion tot anul viitor.
  2. Poartă ceva nou și roșu. Hainele noi simbolizează schimbarea și prosperitatea, iar culoarea roșie te apără de spirite și neplăceri.
  3. Deschide geamurile. Așa vei alunga din casă tot ce este vechi și rău și vei permite schimbării să intre în viața și locuința ta.
  4. Mănâncă struguri. Superstiția spune că asta îți poate aduce bani și noroc în noul an.
  5. Nu pune pe masa de sărbătoare bucate din carne de pui. Conform credințelor populare, această pasăre alungă norocul de lângă oameni.
  6. Sparge veselă. Acest obicei se referă la vesela veche, crăpată sau ciobită. Se crede că așa poți scăpa de problemele din trecut.
  7. Nu te certa cu nimeni în ajunul Revelionului. Întâmpină cu pace și fără supărări noul an și cere-ți iertare de la cei pe care i-ai obijduit. Așa te vei simți mai bine.
  8. Păstrează bani în portmoneu. Credințele populare spun că dacă vei avea bani de Anul Nou, nu îți va lipsi nimic anul împrejur.
  9. Aprinde o lumânare. Trebuie să faci asta ca să ai un an luminos și prosper din toate punctele de vedere.
  10. Mănâncă pește. Potrivit superstiției, dacă vei avea pește pe masa de Revelion, te vei strecura printre neplăceri și probleme la fel de ager cum plutește acesta prin apă.

Articole asemănătoare

Back to top button