fbpx

O afecțiune mai puțin cunoscută se manifestă cel mai mult de Crăciun. Ce să faci dacă ai „sindromul bradului”?

Împodobirea pomului de Crăciun aduce bucurie atât celor mici, cât și celor mari. Totuși, pentru unii tradiția ar putea fi insuportabilă din cauza alergiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ești predispus maladiei, nu se recomandă să ai acasă un brad natural de Crăciun. Acesta îți poate provoca rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați, lacrimi sau chiar astenie, dureri toracice și tulburări de somn.

Una dintre principalele cauze ale alergiei este mucegaiul care se află pe ace și în scoarță. Potrivit specialiștilor, pe 23 de tipuri de scoarță și ace ale copacului veșnic verde se găsesc 53 de feluri de ciuperci.

Celor care sunt alergici li se recomandă să renunțe la brazii naturali. La fel, dacă este posibil, pomul de Crăciun poate fi spălat cu un jet de apă, uscat, iar apoi plasat în încăpere astfel încât persoana afectată de maladie să nu interacționeze direct. Totuși, cea mai eficientă soluție este împodobirea unui brad artificial sau crearea unui brad original din obiectele pe care le ai la îndemână.

Articole asemănătoare

Back to top button