fbpx

Zelenski, după ce rușii au bombardat orașul său natal: Veţi rămâne în istorie ca terorişti de care nepoţilor le va fi ruşine

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuză Rusia după atacul cu rachete asupra orașului său natal Krivoi Rog. În atac a fost țintit barajul de la acumularea Karachunivske, așa că localitatea riscă să fie înghițită de ape.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întors din Izium, orașul eliberat în weekend, Zelenski a făcut o radiografie a ororilor pe care le-a văzut acolo, scrie digi24.ro.

„Rușii au distrus tot, au transformat școlile în gropi de gunoi și bisericile în toalete”, a spus președintele ucrainean.

„Rusia nu poate aduce altceva decât genocid”, a afirmat Zelenski, care a adăugat că țara lui „va răspunde teroriştilor pentru fiecare act ticălos, pentru fiecare rachetă, pentru fiecare proiectil”.

altă rachetă rusă a lovit Krivoi Rog, la doar o jumătate de zi după ce opt rachete rusești au afectat infrastructura de-a lungul râului Inhulets, provocând inundații extinse.

Racheta a lovit un sit industrial din oraș, a declarat Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare din Krivoi Rog. „Distrugerea este gravă”, a spus Vilkul, dar a adăugat că autoritățile încă lucrează pentru a clarifica pierderile și consecințe ulterioare.

Krivoi Rog este orașul natal al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Atacul asupra structurilor hidraulice, care a dus la evacuări forțate și locuințe deteriorate, se aliniază cu îngrijorarea Ucrainei că Rusia va continua să țintească infrastructura Ucrainei ca răzbunare pentru succesul forțelor Kievului în recâștigarea teritoriului ocupat.

Articole asemănătoare

Back to top button