fbpx

video | Un rus s-a legat de ușa unui McDonald’s din Moscova. „Sunt lipsit de mâncarea pe care am mâncat-o toată viața”

Luka Safronov-Zatravkin, fiul unui artist rus scunoscut, s-a prins cu cătușe de ușa unui local McDonald’s din Moscova în semn de protest față de închiderea restaurantelor. Legat de ușă, el a ținut un întreg discurs despre încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor ruși, înainte să fie ridicat de poliție, scrie portalul rus de știri 73online.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pe rețelele sociale au apărut videoclipuri în care se vede că pianistul s-a încătușat de ușa restaurantului și a cerut să nu se închidă fast-food-ul, pentru că ar suferi serios din cauza asta. „Astăzi sunt lipsit de mâncarea pe care am mâncat-o toată viața”, a spus el, citat de libertatea.ro.

Iată discursul strigat de Luka până să apară agenții de poliție și să-l ia cu ei la secție. „Eu, Luka Safronov-Zatravkin, pianist, doresc să declar o încălcare a drepturilor mele internaționale, a libertății de exprimare, precum și a genocidului pe baze socio-culturale.

M-am născut la 31 octombrie 1990, exact la 9 luni după deschiderea primului restaurant McDonald’s din Rusia. Împreună cu McDonalds, în viața mea au intrat libertăți – libertatea de alegere, libertatea de mișcare, libertatea de a-mi transmite propriile valori și de a le urma. Americanii ne-au îmblânzit cu aromele lor”, a spus Safronov-Zatravkin.

Potrivit muzicianului, retragerea rețelei de pe piața rusă înseamnă că mulți oameni vor trebui să-și schimbe stilul de viață și să renunțe la propriile convingeri:

„Totuși, ce se întâmplă acum? Restrângerea pe scară largă a libertăților noastre, care în ultimii 30 de ani au devenit parte integrantă a vieții noastre. Am fost întotdeauna un om liber. Și nu pot înțelege cum am meritat personal să fiu pedepsit și forțat să fac ceea ce nu vreau. De ce ne obligă politicienii din țările neprietenoase cu noi, pe noi, oameni pașnici obișnuiți, să ne schimbăm cu forța modul obișnuit de viață?

Valorile pe care le-am transmis mereu lumii sunt legate, printre altele, de pozitivitatea corpului. Cred că fiecare persoană are dreptul să aleagă cum și cum să-și ducă «eu»-ul în această lume, dacă acest lucru nu încalcă libertățile altor oameni. Indiferent de culoarea pielii, forma ochilor și greutate.

Am mai mult de 270 kg. Aceasta este alegerea mea, mijloacele mele de exprimare și libertățile mele. Astăzi sunt lipsit de mâncarea pe care am mâncat-o toată viața. Privat de a călători și oportunitatea de a cunoaște lumea. Mă privează de tehnologii care s-au dezvoltat, printre altele, datorită compatrioților mei. Chiar și animalele noastre de companie, care au mâncat aceeași hrană toată viața, sunt rănite, iar acum sunt forțate să sufere.

Acum suntem lipsiți de însăși ideile de democrație și de valorile drepturilor omului, arătând că libertatea este o ficțiune. Pentru că politicienii din puterile mondiale ne pot priva de libertăți cu o simplă mișcare de condei, acesta este un adevărat genocid al oamenilor de rând, cărora li se vor crea condiții insuportabile pentru viață.

Astăzi declar cu toată responsabilitatea că interzicerea activităților mărcilor de care viața rușilor este strâns legată din Federația Rusă este un genocid economic și psihologic. De ce McDonalds? Pentru că acest lanț de restaurante a devenit prima suflare de aer liber în 1990. Și acum hamburgerii McDonalds devin un simbol al încălcării libertăților”, a declarat el.

Încălcări în primul rând de către Statele Unite. Luka Safronov-Zatravkin: El este convins că sancțiunile impuse Rusiei nu ar trebui să afecteze oamenii de rând și să le schimbe modul de viață: „Aceasta este violență împotriva conștiinței mele, asupra alegerii mele! Aceasta este violență împotriva mea, o persoană simplă”, a spus pianistul.

La ceva timp după începerea protestului, polițiștii s-au apropiat de Safronov și l-au luat de brațe. „Nu au dreptul să închidă! Faptul că se vor închide este un act de ostilitate, un act de violență împotriva mea și a tuturor concetățenilor mei”, a strigat în cele din urmă muzicianul.

„Poliția a întocmit un proces-verbal și m-a amendat pentru huliganism mărunt. Sunt dispus să plătesc. De ce hotărăște altcineva ce să mănânce rușii, unde să zboare, ce haine să cumpere? De ce să renunțe pisica mea la mâncarea cu care este obișnuită dintotdeauna, de ce este vinovată? Totul este greșit și ostil!”, a spus el. Multe dintre marile companii internaționale și-au închis reprezentanțele, magazinele și restaurantele din Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei și țările occidentale au impus Rusiei o serie de sancțiuni economice.

Articole asemănătoare

Back to top button