fbpx

video | „R. Moldova se poate adresa Ucrainei după ajutor”. Arestovici: Putem cuceri Tiraspolul cât ai pocni din degete

Alexei Arestovici, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că Republica Moldova se poate adresa oricând Ucrainei pentru a primi ajutor în contextul escaladării tensiunilor în Transnistria, iar problema transnistreană poate fi rezolvată cât ai pocni din degete.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În cadrul unui interviu acordat marți seara, Arestovici susține că forțele armate ucrainene ar cuceri Tiraspolul fără probleme.

Oficialul ucrainean susține că dacă Republica Moldova va fi atacată, cea mai bună soluție este ca Chișinăului să ceară ajutorul Ucrainei și României.

Totodată, Arestovici susține că ultimele evenimente din regiunea transnistreană au oferit o nouă perspectivă a războiului din Ucraina.

Rușii au adăugat o nouă direcție operativă, pentru noi asta este clar. (…) Așteptăm, cu nerăbdare să vedem ce vor face. Noi credem că ei de fapt vor să se miște spre Odesa, pentru a vinde ceva poporului rus”, a spus Arestovici.

„În Transnistria sunt circa 1600 de soldați ruși, plus așa-numita armată a regiunii, încă vreo 5000, să spunem. Republica Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Și cel mai bun lucru pe care-l poate face Moldova în acest caz – să se adreseze după ajutor în Ucraina și România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt același popor. Există și mulți moldoveni care ar protesta, ei au poziția că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeași. E cert că sunt apropiați cu românii”, a declarat oficialul de la Kiev.

Trebuie să spunem că Moldova este un vecin al nostru, care nu ne este indiferent. Am fost întotdeauna apropiați. Ei pot veni și la noi după ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială. Transnistria e totuși oficial teritoriu care aparține Republicii Moldova”, a mai declarat acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button