fbpx

Steagul ucrainean, arborat pe Insula Șerpilor: Teritoriul revine sub jurisdicția Ucrainei

Steagul ucrainean a fost arborat din nou pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, după ce trupele ruse s-au retras din avanpostul strategic săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Teritoriul Insula Șerpilor revine sub jurisdicția Ucrainei”, a declarat Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, într-o conferință de presă, scrie digi24.ro.

Rusia își va muta atenția înspre cucerirea regiunii Donețk, potrivit guvernatorului ucrainean al regiunii învecinate Lugansk, care a fost recent ocupată în totalitate de trupele rusești, informează Reuters.

Guvernatorul Serghii Gaidai a oferit luni un interviu pentru Reuters în care a spus că se așteaptă ca orașul Sloviansk și localitatea Bahmut, în special, să devină țintele principale ale armatei ruse care încearcă să preia controlul total asupra așa-numitei regiuni Donbas din estul Ucrainei.

Rusia a anunțat că se află în controlul regiunii Lugansk după ce forțele ucrainene s-au retras din orașul Lisiciansk devastat de bombardamente.

„În termeni militari, este rău să-ți abandonezi pozițiile, dar nu este nimic de importanță critică în pierderea orașului Lisiciansk”, a explicat Gaidai. „Trebuie să câștigăm războiul, nu bătălia pentru Lisiciansk”.

Gaidai a mai spus că retragerea din Lisiciansk a fost una organizată și că trupele ucrainene ar fi riscat să devină încercuite de soldații ruși dacă ar fi rămas pe poziții.

Pierderea ultimului oraș din Lugansk controlat până acum de ucraineni „este dureroasă, dar nu înseamnă că pierdem războiul”, a spus oficialul ucrainean.

Articole asemănătoare

Back to top button