fbpx

Șoigu apare în public: A anunțat concentrarea pe „eliberarea” Donbasului și că războiul „va continua până la atingerea obiectivelor”

Ministrul rus al Apărării a apărut din nou în fața camerelor, după o perioadă de absență care a alimentat zvonuri privind siguranța sau sănătatea sa. Serghei Șoigu a anunțat că „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina „va continua până la atingerea obiectivelor stabilite”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

El a amintit că, în general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii speciale au fost finalizate, iar atenția poate fi concentrată asupra scopului principal – „eliberarea Donbasului”.

„Forțele Aeriene și Apărarea Aeriană a Ucrainei au fost practic distruse, Marina sa a încetat să mai existe, au suferit pierderi semnificative de către toate formațiunile forțelor de asalt terestre și aeriene ucrainene”, a declarat Șoigu.

Potrivit lui, în ultimele două săptămâni au fost lichidați 600 de mercenari, iar alți 500 au părăsit Ucraina.

Acesta a promis că recruții ruși nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte de pe front și a mai acuzat Occidentul că „este inconștient atunci când trimite armament Ucrainei”. Totodată, Șoigu a avertizat că Rusia va răspunde dacă NATO va furniza Ucrainei avioane și sisteme de apărare aeriană.

Articole asemănătoare

Back to top button