fbpx

Rusia susține că oprește focul asupra uzinei Azovstal pentru evacuarea civililor. Ucraina neagă că a fost convenit un coridor umanitar

Șefii diplomației și apărării din Statele Unite s-au întâlnit duminică seara la Kiev cu președintele ucrainean Volodomir Zelenski, la exact 60 de zile de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Este prima vizită a unor oficiali americani de rang înalt, de la începutul războiului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Discuțiile s-au axat pe sprijinul militar al Statelor Unite, pe ce tipuri de arme pot fi trimise în continuare Kievului și cât de repede.

Aceasta, în condițiile în care sute de mii de ucraineni au petrecut Paștele în orașe aflate pe linia frontului. Foarte puțini dintre ei au mers și la biserică, de teamă să nu cadă rachete sau proiectile rusești peste ei. În orașe precum Kramatorsk și Harkiv, care au fost bombardate constant în ultima perioadă, Paștele a adus câteva ore nesperate de liniște. La Mariupol însă bombele au căzut și în zi de sărbătoare.

Ucraina nu a ajuns la un acord cu Rusia privind deschiderea unui coridor umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol, a declarat vicepremierul de la Kiev, Irina Veresciuk.

Declarația ei vine după ce Rusia a anunțat o încetare a focului pentru a permite civilior care se adăpostesc în combinatul Azovstal să părăsească locul.

„E important să se înțeleagă că un coridor umanitar este deschis cu acordul ambelor părți. Un coridor anunțat doar de o parte nu prezintă siguranță și, prin urmare, nu este un coridor umanitar”, a declarat Irina Veresciuk, potrivit The Guardian.

Articole asemănătoare

Back to top button