fbpx

Rusia a adus mai multe trupe la Centrala Zaporojie. SUA: Se pregătesc noi atacuri asupra infrastructurii civile

Statele Unite au informaţii că Rusia intenţionează să lanseze în curând noi atacuri asupra infrastructurii civile şi instalaţiilor guvernamentale din Ucraina, anunță Ambasada SUA de la Kiev, citând Departamentul de Stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanța diplomatică a Statelor Unite le cere cetățenilor americani care se află în Ucraina să părăsească țara, scrie digi24.ro.

Ucraina și o serie de state UE, printre care și România, stabilesc un nou format de cooperare regională în domeniul securităţii, „Inițiativa Kiev”.

Statele Unite şi Rusia au aruncat una asupra celeilalte responsabilitatea pentru tensiunea actuală care domină scena internaţională şi care, potrivit Naţiunilor Unite, a provocat una din situaţiile cele mai periculoase pe care le-a cunoscut lumea în ultimele decenii.

SUA acuză Rusia pentru invadarea Ucrainei, în vreme ce Rusia spune că se simte amenințată de extinderea NATO.

Consiliul de Securitate al ONU a organizat luni, la iniţiativa Chinei, o sesiune specială pentru a aborda „Promovarea securităţii comune prin dialog şi cooperare”, dar dezbaterea a fost marcată de acuzaţii şi reproşuri reciproce, îndeosebi între Rusia şi puterile occidentale.

Articole asemănătoare

Back to top button