fbpx

Procurorul general al Ucrainei: Peste 380 de copii şi-au pierdut viaţa în război

Peste 380 de copii au fost ucişi şi răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse, spune procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. Au fost puternic afectate aproape 800 de şcoli, scrie Mediafax, conform Sky News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Venediktova, care investighează cazurile tot mai numeroase de suspiciuni de crime de război comise de forţele ruseşti, a mai spus că 797 de şcoli au fost avariate de la începutul războiului.

Săptămâna aceasta, Venediktova declara că ea şi echipa sa au întocmit 2500 de posibile cazuri de crime de război care să fie urmărite în urma invaziei din Ucraina. Au fost identificate câteva sute de suspecţi.

Asta în timp ce procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a numit un avocat specializat în crime de război pentru a consilia Ucraina cu privire la invazia rusă.

La începutul acestei luni, Braverman a semnat o declaraţie comună de susţinere, angajându-se să sprijine strângerea de dovezi privind crimele împotriva umanităţii şi crimele de război comise în Ucraina.

Procurorul general a declarat în faţa Camerei Comunelor că „toate opţiunile sunt pe masă” şi a insistat că abordarea preferată de Marea Britanie este aceea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili prin Curtea Penală Internaţională.

Articole asemănătoare

Back to top button