fbpx

Oficial ucrainean: Cadavrele a 44 de civili, găsite printre dărămâturile unei clădiri din Izium

Cadavrele a 44 de civili au fost găsite printre dărâmăturile unei clădiri cu cinci etaje din orașul Izium, care este în prezent controlat de trupele ruse, potrivit șefului administrației militare regionale Harkiv, Oleh Syniehubov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Syniehubov a spus că clădirea a fost „complet distrusă de ocupanți”, notează CNN.

Forțele ruse au controlat Izium aproape două luni. Înainte de asta, orașul a fost intens bombardat. Potrivit oficialului ucrainean, localnicii care au rămas în Izium au excavat locul. El a spus că nu există „nu există echipamente speciale pentru demontarea resturilor, totul se face manual”.

„Și bineînțeles că nu se întâmplă non-stop. Când nu există bombardamente, oamenii ies și încearcă să demonteze acele blocaje”, a adăugat el.

Syniebuhov a adăugat că, de când Izium a fost ocupat, aproximativ 1700 de persoane au fost evacuate în timp ce exista ceea ce el a numit „culoar verde”.

„După aceea, ocupanții nu au permis să fie scoși oameni sau să se aducă ajutor umanitar acolo”, a adăugat el.

El a mai spus că Tsirkuny, un oraș de lângă Harkiv, a fost eliberat și a descris scena de acolo drept o „crimă de război totală”.

„Sunt o mulțime de case distruse, multe clădiri de birouri, școli. Sunt cadavre, cadavre de civili. Ocupanții nici măcar nu și-au luat propriii soldați, sunt pe străzi, în case particulare și așa mai departe. Mai avem mult de lucru pentru a curăța totul”, a declarat oficialul.

Articole asemănătoare

Back to top button