fbpx

Ministrul ucrainean de Externe: Împreuna cu R. Moldova și UE vom încerca să ținem sub control escaladarea din Transnistria

Ucraina alături de Republica Moldova și toată Europa, vor ține sub control escaladarea din Transnistria pentru a preveni crearea unui alt front acolo, a declarat șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, la o întâlnire cu omologul său danez Jeppe Kofod la Kiev, scrie presa ucraineană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ministrul ucrainean de Externe a menționat că Ucraina va continua să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldovei și va coopera cu aceasta în această direcție, „deși, să fim sinceri, ne așteptam la un răspuns mai bun din partea Moldovei la solicitările noastre de sprijin la începutul invaziei ruse”, a mai spus el.

„Republica Moldova nu are nevoie de alt front în Transnistria, Ucraina nu are nevoie de acest front, sunt convins că nici Europa nu are nevoie de el. Prin urmare, împreună vom opri escaladarea și vom menține situația sub control”, a spus Kuleba.

Potrivit cotidianului britanic The Times, citând surse din serviciile secrete ucrainene, există „o serie de indicatori” care indică faptul că Rusia pregătește un atac asupra Republicii Moldova în viitorul apropiat.

În special, informațiile ucrainene înregistrează anumite activități pe aerodromul de la Tiraspol. Anumite surse că Rusia intenționează să efectueze o aterizare aeriană pe avioane de transport Il-76 și elicoptere în Transnistria, care vor zbura din Crimeea ocupată.

Articole asemănătoare

Back to top button