fbpx

Mercenarul rus al grupului „Wagner”, cunoscut drept „Călăul”, a fost ucis lângă Harkiv de un lunetist ucrainean

Un mercenar rus care s-a făcut cunoscut pentru torturarea prizonierilor de război şi a civililor din Donbas a fost omorât de către un lunetist ucrainean, sâmbătă, în apropiere de Harkiv, scrie DailyMail.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladimir Andonov, în vârstă de 44 de ani, specialist în operaţiuni de recunoaştere şi sabotaj în cadrul companiei Wagner Group, a fost omorât de către un lunetist ucrainean, în apropiere de Harkiv, în timpul unei misiuni pe timp de noapte, desfăşurată pe 5 iunie.

Acesta era cunoscut ruşilor drept „Voluntarul din Buryatia”/ „Vakha”, numele venind de la regiunea din care acesta era, însă pentru ucraineni era cunoscut drept „Călăul” din cauza masacrelor pe care le-a comis în timpul primei invazii a ruşilor în Ucraina, în 2014, scrie monitorulapararii.ro

Moartea sa a fost confirmată de către Zhambal-Zhamso Zhanaev, şeful regiunii în care trăia acesta. Potrivit acestuia, corpul mercenarului va ajunge în curând acasă pentru a fi înmormântat.

Andonov a făcut parte din armata Rusiei între 1995 şi 2005. În 2014, s-a înscris ca voluntar în armata rusă pentru a lupta în Ucraina. A fost încadrat în forţele pentru operaţii speciale şi a luptat în Donbas, luând parte la Bătălia de la Debaltseve, în 2015, una dintre cele mai mari bătălii ale acelui război. Ucraina îl acuză de participarea la masacrele prizonierilor de război din oraşul Logvinovo şi de uciderea civililor din Donbas. Andonov a plecat din Ucraina în 2017 şi, în următorii ani, ar fi participat la luptele din Siria şi Libia alături de grupul Wagner.

Încă nu este clar în ce regiuni din Ucraina a luptat acesta înainte de a fi omorât sâmbătă în apropiere de Harkiv.

Articole asemănătoare

Back to top button