fbpx

Fruntaș al partidului lui Putin: Regiunile Herson și Zaporojie vor deveni parte a Rusiei

Regiunile Herson și Zaporojie vor deveni parte a Rusiei, a declarat Andrei Turchak, secretarul Consiliului General al partidului „Rusia Unită”, aflat la putere în Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului rus, citat de BBC, locuitorii celor două regiuni vor decide cu privire la includerea regiunilor în Rusia.

„Decizia ar trebui să fie luată de locuitorii înșiși și sunt sigur că o vor accepta. Prin urmare, nu am nicio îndoială că această regiune va face parte din Federația Rusă, nu există îndoieli”, a spus Turchak despre cele două regiuni din Ucraina, ocupate de forțele ruse.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că o decizie privind alipirea celor două regiuni la Federația Rusă trebuie să fie luată de către locuitorii acestor regiuni.

Amintim că în timpul unei vizite în regiunea Herson, de acum circa trei săptămâni, Turchak a declarat că Rusia este acolo „pentru totdeauna”.

ZUGO precizează că forțele ruse au capturat aproape în totalitate regiunea Herson. Regiunea Zaporojie, în schimb, este controlată de ruși în proporție de circa 70%.

Articole asemănătoare

Back to top button