fbpx

foto | Rusia a lansat opt rachete asupra oraşului ucrainean Mykolaiv. Printre victime, trei morți și cinci răniți

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit miercuri dimineaţă un bloc de locuinţe din Mykolaiv, sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, care au declanşat o operaţiune de salvare a supravieţuitorilor, potrivit Reuters şi Ukrinform, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul Oleksandr Senkevici a indicat că opt rachete au lovit diferite zone ale oraşului şi a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că blocul cu mai multe etaje pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusească de tipul X-55.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare de la faţa locului arată coloane de fum ridicându-se deasupra unei clădiri cu patru niveluri, cu etajul superior parţial distrus.

În acelaşi timp, portalul ucrainean RBC.ua informează că forţele ruse ar putea pregăti terenul pentru un atac chimic asupra Odesei pentru a da vina apoi pe armata ucraineană, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că Ucraina ar pregăti provocări pentru a acuza forţele armate ruse că folosesc arme chimice împotriva civililor. Rusia are deja un istoric de a-i acuza pe ucraineni de propriile gesturi de violenţă, notează media citată.

Foto: UNIAN
Foto: UNIAN
Foto: UNIAN
Foto: UNIAN
Foto: UNIAN
Foto: UNIAN

Articole asemănătoare

Back to top button