fbpx

Forțele Armate ale Ucrainei: Rușii au început să-și mobilizeze armata din Transnistria

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că Rusia a început să-și mobilizeze unitățile militare din Transnistria, pentru demonstrații de pregătire a unei ofensive. Eventual, acest lucru ar putea crea ostilități împotriva Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„S-au intensificat acțiunile de mobilizare a unităților militare rusești staționate pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova pentru a întreprinde provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina. Redistribuirea trupelor ruse și a unităților din așa-numita Republică Nistreană Moldovenească a fost remarcată pentru a se pregăti pentru desfășurarea unei demonstrații de pregătire pentru o ofensivă și, eventual, ostilități împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Amintim că pe 9 martie, Armata din țara vecină avertiza că Rusia este capabilă să atragă soldații din Transnistria pentru a lupta în Ucraina. Ulterior, la 22 martie, unul dintre consilierii președintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a declarat că probabilitatea ca trupele ruse staționate în Transnistria să se implice în războiul din Ucraina este foarte mică.

Trupele așa-zisei Republici Nistriene Moldovenești nu ar putea aduce un sprijin suficient Rusiei. Totodată, și asa-zisele autorități din Transnistria au negat dorința de a se implica în război.

Articole asemănătoare

Back to top button