fbpx

doc | Acuzată de atrocități în Ucraina, premiată în Rusia. Brigada 64 care s-a aflat la Bucea, decorată de Putin pentru „eroism, rezistență și bărbăție”

Brigada 64 Independentă de Infanterie Motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est, care s-a aflat la Bucea, a fost decorată de președintele rus Vladimir Putin pentru „eroism, rezistență și bărbăție”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Decretul prezidențial a fost publicat luni, 18 aprilie. Potrivit documentului, soldații au fost decorați pentru „eroism, curaj, rezistență, bărbăție, manifestare pe câmpul de luptă în apărarea patriei și intereselor de stat”.

570425081-0001202204180025 by ZUGO

Amintim că soldații ruși din orașele ucrainene Bucea, Gostomel și Irpin, printre care şi Brigada 64, sunt suspectate de uciderea în masă a civililor.

După ce forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra regiunilor de lângă Kiev, aceștia au găsit case distruse, străzi blocate de tancuri și vehicule militare rusești arse și cadavre ale civililor despre care localnicii spun că au fost uciși fără să-i fi provocat pe soldații Moscovei.

Informațiile privind atrocitățile comise au ajuns în atenția internațională, fiind dur condamnate de liderii mai multor țări. Federația Rusă însă neagă că ar fi fost implicată, asta deși există imagini video filmate cu drona care demonstrează faptul că trupurile neînsuflețite ale localnicilor existau pe străzi încă de la începutul lunii martie.

Articole asemănătoare

Back to top button