fbpx

Avertismentul Moscovei dacă NATO aduce forţe nucleare mai aproape de frontierele Rusiei: „Va fi necesar să reacţionăm”

Moscova va lua măsuri de precauţie corespunzătoare dacă NATO desfăşoară forţe şi infrastructuri nucleare mai aproape de granițele Rusiei, a avertizat sâmbătă viceministrul rus de Externe, Alexandr Gruşko.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Va fi necesar să reacţionăm (…) luând măsuri de precauţie adecvate, care să asigure viabilitatea descurajării”, a declarat Aleksandr Gruşko, potrivit agențiilor de presă ruse, preluate de Reuters și Agerpres.

Oficialul a susţinut că Rusia nu are intenţii ostile faţă de Finlanda şi Suedia şi nu consideră că există motive „reale” pentru aderarea acestor ţări la NATO, scrie digi24.ro.

El a reluat şi declaraţia anterioară a Kremlinului, conform căreia reacţia Rusiei la o eventuală extindere a NATO va depinde de apropierea forţelor militare aliate şi de infrastructurile desfăşurat.

Reuters arată că intenţia Finlandei de a adera la NATO, anunţată joi, şi probabilitatea ca Suedia să facă acelaşi pas ar extinde Alianţa Nord-Atlantică – exact ceea ce preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să împiedice, prin invadarea Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button