fbpx

Voronin spune că președintele și Guvernul sunt neconstituționali: Aici e o roată întreagă de idiotism și prostie

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova spune că șeful statului a fost ales neconstituțional, iar de la numirea sa în funcție toate deciziile politice și documentele semnate, la fel, sunt în afara legii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladimir Voronin este convins că și Guvernul condus ce Maia Sandu este neconstituțional, pentru că miniștrii au depus jurământul în fața unui președinte care are același statut.

„Acum președintele Dodon nu este constituțional. Și dacă el nu este constituțional, ierarhia asta de guvernare tot nu este constituțională. El primește jurământul de la prim-ministru, de la toți miniștrii, el emite decrete… toate acestea nu sunt constituționale. Însăși Guvernul este neconstituțional, dacă el e confirmat de un președinte neconstituțional. Aici e o roată întreagă de idiotism și prostie. Odată și odată trebuie de terminat. Degrabă vom avea 30 de ani de independență, dar noi fluturăm toate prostiile astea din an în an, de la alegeri la alegeri”, a declarat Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Amintim că Igor Dodon a fost numit în calitate de președinte al Republicii Moldova pe 23 decembrie 2016, după ce a câștigat scrutinul din 13 noiembrie 2016 (turul II), devenind astfel primul președinte al Republicii Moldova ales direct în ultimii 16 ani. Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să aibă loc în 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button