fbpx

Voronin, singurul deputat care a votat împotriva ridicării imunității parlamentare a lui Șor pe acuzația de creare și conducere a unei organizații criminale

Cea de-a patra cerere de ridicare a imunității parlamentare al liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, a fost votată de 78 de parlamentari. Un singur deputat a votat împotrivă, fiind vorba de liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele comuniștilor nu a oferit detalii privind decizia luată. Totuși, în cazul celorlalte trei cereri de ridicare a imunității lui Șor examinate de către Legislativ, Vladimir Voronin în favoarea lor.

Amintim că cea de-a patra cere de ridicare a imunității lui Ilan Șor a fost votată de 60 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și 18 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, pe numele lui Ilan Șor sunt nouă capete de acuzare. În legislatura precedentă, Ilan Șor a mai fost lipsit de imunitate. Colegii săi au menționat într-un briefing că „este un spectacol ieftin și de prost gust” și au punctat că vin „în apărarea liderului lor”, catalogând cererile drept „răzbunare”.

Citește și: ultima oră | Parlamentul a votat ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button