fbpx

video | Vaccin, permise de conducere, dubla impozitare și oportunități de investiții. Maia Sandu, despre rezultatele vizitei sale la Paris

Președinta Maia Sandu a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre discuțiile pe care le-a avut în cadrul vizitei oficiale la Paris și rezultatele acestora. Printre subiectele enumerate sunt permisele de conducere și anularea dublei impozitări pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și posibilitatea obținerii vaccinului împotriva noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: video | Emmanuel Macron o îndeamnă pe Maia Sandu să facă „reforme curajoase” în Republica Moldova

Parisul intenționează să includă R. Moldova în lista țărilor eligibile pentru asistența Agenției Franceze pentru Dezvoltare. În luna martie o misiune a acestei Agenții va veni la Chișinău pentru a explora posibilele domenii de asistență”, a declarat Maia Sandu.

Am discutat despre necesitățile noastre imediate legate de criza pandemică. Am solicitat ajutor ca să obținem vaccin suplimentar la donațiile care au fost deja promise de Guvernul României și prin intermediul platformei COVAX”, a mai declarat ea.

M-am întâlnit cu potențiali investitori francezi, dar și cu reprezentanți ai companiilor deja prezente pe piața noastră, cărora le-am vorbit despre oportunitățile investiționale din R. Moldova”, a spus șefa statului.

Totodată, la Paris s-ar fi discutat și despre anularea dublei impozitări. „A fost parafat acordul la nivel de experți. Acesta va fi pus în aplicare când vom avea un Guvern funcțional la Chișinău”, a anunțat Maia Sandu.

Vezi și: video | Conferință de presă comună Macron-Sandu: „Ne dorim și mai multe investiții franceze în țara noastră”

În ceea ce privește conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii moldoveni din Franța, problema principală ar fi corupția din Republica Moldova: „Voi monitoriza strâns activitatea MAI și a ASP, colaboratorii cărora vând permise, în rezultat riscând viața oamenilor de acasă și creându-ne dificultăți în recunoașterea actelor de către alte state”.

Potrivit Maiei Sandu, Franța se numără printre primele zece state care investesc în Republica Moldova: „Întreprinderile franceze ofere cetățenilor noștri mii de locuri de muncă”.

Urmărește și alte declarații făcute de Maia Sandu la acest subiect:

Precizăm că, pe lângă președintele Emmanuel Macron, printre oficialii cu care Maia Sandu s-a văzut la Paris se numără Gérard Larcher, președintele Senatului Republicii Franceze, Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale, Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe, Amélie de Montchalin, ministră pentru Transformare și Serviciu Public, și Louise Mushikiwabo, secretar General al Francofoniei.

Amintim că, până a ajunge la Paris, Maia Sandu a trecut pe la București, unde a avut o întrevedere cu premierul României, Florin Cîțu. Principala temă de discuție a fost sprijinul României privind vaccinarea anti-COVID a populației Republicii Moldova.

Vezi și: podcast „Noi și Europa” | Vizita președintei Maia Sandu la Paris, explicată pe înțelesul tuturor. Nicu Popescu: „Deschiderea Franței este enormă”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button