fbpx

În drum spre Paris, Maia Sandu s-a oprit la București, unde a discutat cu premierul României. Subiectul principal – vaccinul anti-COVID

În drum spre capitala Franței, acolo unde va avea întrevederi cu înalți oficiali francezi, președinta Maia Sandu s-a oprit la București, acolo unde a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu. I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintei, subiectul principal al discuției „a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19”.

„Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, a mai scris oficiala.

Cei doi au mai discutat despre „inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental”.

„Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni.

Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button