fbpx

video | Socialiștii acuză SIS și Președinția de implicare în răpirea judecătorului Ceaus: Vor propune o comisie de anchetă în Parlament

Deputații PSRM acuză Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și pe președinta Maia Sandu de faptul că au cunoscut despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus. Acuzațiile au fost lansate în cadrul unei conferință de presă de către Bogdan Țîrdea și Grigore Novac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: video | Un microbuz, un Mercedes negru și câțiva bărbați. Au fost publicată o înregistrare care ar arăta răpirea judecătorului Ceaus

„În 2019, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski s-a adresat premierul de atunci, Maia Sandu, să-l ajute la extrădarea lui Ceaus. Maia Sandu atunci a declarat că va face totul ca această solicitare să fie satisfăcută. În 2021, președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Zelenski și au avut discuții secrete. La sfârșit de februarie, început de martie, conducerea SIS s-a întâlnit cu reprezentanții Serviciilor din Ucraina, iar SIS se supune președintelui Maia Sandu. La 13 martie 2021, Maia Sandu s-a întâlnit cu conducerea SIS”, a declarat Bogdan Țîrdea.

„Pe 2 aprilie, ambasadorul SUA Hogan s-a întâlnit cu Maia Sandu și cu Renato Usatîi, iar la 3 aprilie se produce răpirea lui Ceaus și Usatîi publică video cu detalii din răpire. Apar întrebări despre sincronizări, care duc la gândul că Maia Sandu a fost implicată în acest proces”, a declarat deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

Citește și: MAI oferă noi detalii despre răpirea lui Ceaus: Poliția a fost alertată la o oră după incident

Deputatul Grigore Novac a declarat că la următoarea ședință a Parlamentului socialiștii vor propune crearea unei comisii de anchetă la acest subiect.

„SIS nu putea să nu cunoască, mai ales că atunci când pe teritoriul Republicii Moldova apar cetățeni ai serviciilor din alte state, serviciile de spionaj se interesează, spionează, dar iată că vedem SIS spune că nu cunosc nimic și asta tot e grav, dacă nu au cunoscut”, a spus Novac.

Precizăm că SIS e negat astăzi că ar avea legătură cu presupusa răpire a judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Maia Sandu a cerut acțiuni imediate de la Ministerul de Interne și SIS: „Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button