fbpx

video | Sandu cheamă cetățenii să protesteze joi în fața Parlamentului: Majoritatea PSRM-Șor uzurpează puterea în stat

Președinta aleasă, Maia Sandu, a îndemnat cetățenii să protesteze mâine, 3 decembrie, de la ora 10:00, în fața Parlamentului. Se întâmplă după ce deputații socialiști au înregistrat la Parlament un proiect de lege care va scoate Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul Președinției, trecând instituția în subordinea Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cetățeni, mă adresez vouă în calitate de președinte ales. Regimul Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure votul, să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie.

Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM-Șor, prin care Serviciul de Informații și Securitate este scos din subordinea președintelui, este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană care nu va deține curând nicio funcție publică plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului.

Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat prin care se încearcă păstrarea în captivitate politică a unei instituții esențiale pentru lupta anticorupție și a riscurilor pentru securitatea statului, dar și anularea rezultatelor votului dat de popor. E clar că acest abuz nu e ultimul și că, în continuare, socialiștii și deputații lui Șor vor folosi în continuare Parlamentul pentru a lupta contra poporului. Prin această acțiune ei atuncă la gunoi voința a peste 1.600.000 de oameni, care au votat pentru ca președintele să lupte cu corupția, sărăciei și minciunii. Ei vor să blocheze realizarea mandatului, să reducă abuziv atribuțiile președintelui.

Vom apărea vocea poporului și vom lupta cu hoții până la capăt. Vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația și pentru a îndeplini responsabilitățile asumate în fața cetățenilor.

Am discutat cu liderii altor formațiuni politice și am stabilit că trebuie să oprim împreună atacul asupra Constituției și a democrației. De mâine începem lupta cu cei care se opun schimbării.

Vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru de a avea o țară în care este ordine și dreptate. Mâine, la ora 10, vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului cu măști și păstrând distanța fizică pentru a apăra votul și voința poporului. Trebuie să oprim majoritatea oligarhică Dodon-Șor din tentativa de uzurpare a puterii și să declanșăm cât mai curând alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: doc | Deputații PSRM propun scoaterea SIS-ului din controlul Președinției, după ce în 2019 au acționat invers

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button