fbpx

video | „Ne umilesc”. Voronin și Tauber au profitat de prezența coraportorilor APCE în Parlament pentru a se plânge pe guvernare

Comunistul Vladimir Voronin și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, au profitat de prezența în plenul Parlamentului a doi coraportori ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a se plânge de faptul că majoritatea parlamentară respinge propunerile și inițiativele legislative ale opoziției (BCS și Partidul Șor).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tauber li s-a adresat direct în limba engleză coraportorilor Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, care se află la Chișinău într-o vizită de documentare în perioada 12-16 octombrie.

Stimați coraportori, în așa fel și întotdeauna la fiecare ședință, nicio propuner eși niciun proiect de lege din partea opoziției nu se susține de către majoritatea parlamentară”, a declarat Voronin, încercând să capteze atenția celor doi coraportori.

„Vrem să declarăm că drepturile opoziției sunt violate și astăzi o puteți vedea cu ochii voștri”, a intervenit și marina Tauber, în limba engleză, care s-a plâns că Partidul Șor nu are acces la conducerea niciunei delegații și nici un reprezentant la CEC.

Vedeți cum majoritatea parlamentară reacționează acum. Ne umilește și nu ne dă dreptul să propunem inițiative, să audiem miniștri, etc”, a adăugat Tauber, după ce discursul său a stârnit zâmbetele unor deputați PAS.

Intervenția lui Vladimir Voronin poate fi văzută în următorul video, în jurul orei 11:29, iar intervenția Marinei Tauber, în jurul orei 11:33.

În cadrul vizitei de documentare la Chișinău, membrii delegației APCE au purtat discuții cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și ai comisiilor permanente.

Tematicile discuțiilor țin de ultimele evoluții politice, planul de acțiuni ale Guvernului, agenda de reforme, dar și procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Back to top button