fbpx

video | Ion Ceban comentează validarea mandatului lui Năstase: „Vreau să cred că toate deciziile sunt luate transparent”

Ion Ceban a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, validarea mandatului de prima a lui Andrei Năstase. Acesta speră că toate deciziile instanțelor sunt pronunțate transparent și neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi fost implicat în nevalidarea alegerilor locale anticipate din Chișinău în 2018.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Ceban, justiția trebuie reformată. Acesta spune că nu vrea să dea aprecieri deciziilor instanței, dar și-ar dori să creadă că Moldova poate reuși în contextul unei justiții independente.

„Legea este una și trebuie să fie una pentru toți. Vreau să cred că Republica Moldova poate reuși și municipalitatea poate reuși în contextul unei justiții independente. Îmi doresc o justiție corectă. Îmi doresc o justiție pentru oameni”, declară Ceban.

În același timp, candidatul PSRM a comentat și acuzațiile lui Andrei Năstase, potrivit cărora ar fi fost implicat în nevalidarea alegerilor locale precedente din capitală. Acesta declară că, în calitate de jurist, dacă are dovezi, oponentul său ar trebui să se adreseze organelor responsabile.

Amintim că, ieri, Curtea de Apel a validat, după mai bine de un an, mandatul de primar a lui Andrei Năstase. Azi dimineața, ministrul de Interne degrevat a anunțat că urmează încă să își reconfirme victoria. În același timp, prim-ministra, Maia Sandu, a spus că decizia de anul trecut a fost una aberantă, iar sistemul judecătoresc se află într-o situație dezastruoasă. La fel, nici internauții nu au rămas indiferenți față de deciziile Curții, unii dintre ei glumind la subiect, iar alții manifestându-și indignarea.

Articole asemănătoare

Back to top button