fbpx

video | „Încă o inițiativă toxică și populistă”. PAS și Platforma DA au părăsit ședința Parlamentului, după un vot al PSRM-Pentru Moldova

Deputații PSRM și ai platformei Pentru Moldova au votat introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a unei Declarații privind nerecunoașterea deciziei Curții Constituționale care permite dizolvarea Parlamentului. Imediat după vot, deputații PAS au declarat că boicotează ședința Legislativului, iar Platforma DA a cerut o pauză de 20 de minute, care a și fost acordată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 11:00) Și Platforma DA a părăsit sala plenului. „Nu vom participa la acest circ”, a precizat Alexandru Slusari.

Știrea inițială:

Boicotăm ședința Parlamentului în semn de protest față de încă o inițiativă toxică și populistă a alianței PSRM-Șor, care e un atac la adresa Curții Constituționale și a instituțiilor statului.

E o dovadă în plus că PSRM-Șor nu-și doresc alegeri anticiapte și conservarea situației dezastruaose în care se află țară și de pe urma căreia au de beneficiat expoennții celor două partide. Aceste acțiuni sunt în detrimentul democrației și a așteptărilor cetățenilor”, a declarat președintele interimar al PAS, Igor Grosu, menționând că „au fost trecute liniile roșii”.

Această Declarație nu are niciun efect juridic, pentru că legislația prescrie foarte clar cum se poate demite un judecător al Curții Constituțioanle. Judecătorii CC sunt inamovibili și nu pot fi demiși înainte de termen. E o Declarație în disperare, vor să facă circ”, a declarat deputatul Sergiu Litvinenco.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button