fbpx

video | Dodon le dă din deget partidelor din Legislativ: „Socialiștii vor decide când și cum poate fi dizolvat Parlamentul”

Igor Dodon afirmă că socialiștii vor decide când și cum va fi dizolvat Parlamentul. Potrivit lui, actualmente, fătă PSRM există circa 40 de deputați care nu vor să își părăsească fotoliile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului în exercițiu a menționat, în cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon Răspunde” că funcțiile importante din țară le ocupă acum socialiștii. Totodată, potrivit lui, cei 37 de deputați socialiști vor avea ultimul cuvânt de spus în privința viitoarei conjuncturi politice.

„Un lucru important pe care trebuie să îl înțeleagă toți. Toate funcțiile, actualmente, a președintelui, a speakerului, a prim-ministrului, se datorează PSRM. Este partid de guvernare, reprezentanții căruia sunt în fruntea Parlamentului, primăriei Chișinău, autonomiei Găgăuze. Este cea mai mare forță politică.

Noi avem 40 de deputați minim care nu își doresc alegeri parlamentare anticipate. Asta fătă socialiști. Dacă socialiștii vor di împotriva anticipatelor, se primește 70, 77, 80 de deputați care nu vor vrea anticipate. Formula dizolvării acestui Parlament ține de PSRM. Noi vom fi aceea care vor decide când și cum poate fi dizolvat”, a spus Dodon.

În același timp, președintele în exercițiu a mai declarat că după anul nou intenționează să se ocupe de „refreshul” partidului. Acesta a precizat în cadrul emisiunii că nu intenționează să preia funcția de premier, așa cum se vehiculează, ci planifică să revină la conducerea PSRM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button