fbpx

video | Diacov, despre presupusa numire a lui Dodon în funcția de prim-ministru: „Doamne ferește!”

Dumitru Diacov susține că zvonurile despre presupusa numire a lui Dodon în funcția de premier sunt doar speculații. Potrivit lui, președintele în exercițiu nu ar avea nevoie de această funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democratul a declarat, în studioul emisiunii „Puterea a Patra”, că în circumstanțele actuale ar fi riscant pentru Dodon să facă asemenea mișcări. Mai mult, acesta a precizat că nici în culoarele puterii nu există discuții la subiect.

„Sunt convins că sunt speculații ale presei. Chiar am întrebat pe cineva din colegi dacă se discută. Doamne ferește! Sunt lucruri riscante, care o să trezească reacții în societate. Cred că nici domnul Dodon nu are nevoie de chestiile astea”, a punctat Diacov, menționând că toate segmentele politice trebuie să se liniștească.

În același timp, politicianul susține că Rusia va continua colaborarea cu socialiștii, deoarece Kremlinul are nevoie de un partid apropiat la Chișinău. Totodată, potrivit lui, prin coridoarele puterii se vorbește despre o eventuală coaliție dintre Ilan Șor și Igor Dodon.

Precizăm că, în ultimele zile în spațiul public au apărut tot mai multe zvonuri despre presupusa numire a lui Igor Dodon în funcția de premier. Despre un asemenea scenariu a vorbit Renato Usatîi înainte de turul doi al prezidențialelor.

După victoria preliminară a Maiei Sandu, unii analiști politici declarau presei că Dodon ar putea demisiona înainte de învestirea ei, astfel încât Zinaida Greceanîi să exercite interimatul și să îl numească șef al Executivului. Socialiștii, însă, nu au comentat informațiile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Pentru cine a votat Dumitru Diacov la prezidențiale? Răspunsul președintelui de onoare al PDM

 

Articole asemănătoare

Back to top button