fbpx

Democrații critică Guvernul și propun trei soluții „simple, clare și urgente” pentru ameliorarea situației epidemiologice

Liderul PDM, Pavel Filip, a propus într-o conferință de presă trei soluții „simple și urgente” pentru îmbunătățirea situației epidemiologice din Republica Moldova, cauzată de răspândirea COVID-19. Acesta a criticat autoritățile, acuzând guvernarea de lipsă de viziune și de acțiuni concrete pentru administrarea „crizei dără precedent”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cifrele ne vorbesc cel mai bine despre asta. Știm cu toții că cifrele nu mint. Avem aproape 50% rata de teste pozitive. Aproape jumătate din cei testați sunt bolnavi. Pentru comparație, în România și Ucraina cifra este de de două ori mai mică. Experții vorbesc că e alarmant când această cifră depășește 8%. 28.000 este numărul total de cazuri COVID-19 la un milion populație. Acest număr e mai mare decât în țările vecine și peste media din Uniunea Europeană”, a declarat fostul premier, menționând că „cifrele sunt destul de îngrijorătoare”.

Democratul consideră că Comisia Națională pentru Situații Excepționale este mai pasivă decât ar trebui să fie.

Ultima ședință a CNSE a avut loc mai bine de o lună, la 13 octombrie. Atunci s-a stabilit că aproape toată republica e sub Cod roșu, iar situația nu a fost actualizată. Deși codul roșu interzice întruniri în masă, în ultima perioadă am asistat la hramuri, marșuri, întruniri cu zeci și chiar sute de persoane”, a declarat Pavel Filip.

Autoritățile au lăsat mâinile în jos și ne anunță că nu sunt paturi în spitale. Nu am văzut amenzi. Autortitățile nu acționează. Am sperat că după alegeri Guvernul va lua atitudine, dar vedem că acest lucru nu se întâmplă”, a spus democratul, vociferând propunerile „simple, clare urgente și fără costuri mari”.

Democrații propun autorităților să informeze populația prin intermediul unui tabel cu mai multe culori, asltfel încât cetățenii să înțeleagă clar ce este și ce nu este permis în perioada pandemică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button