fbpx

video | „Ați luat apă în gură și ați băgat capul în nisip”. Dodon, nemulțumit de tăcerea ambasadorilor când „Sandu uzurpă puterea în stat”

Liderul PSRM, Igor Dodon, se arată nemulțumit de faptul că ambasadorii străini acreditați în Republica Moldova nu iau atitudine față de acțiunile Maiei Sandu, care, potrivit lui, uzurpă puterea în stat prin nedorința de a desemna un candidat la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ați luat apă în gura și taceți, ați băgat capul în nisip”, a comentat Dodon vineri dimineața, în cadrul vlog-ului să săptămânal.

Potrivit lui, partenerii externi și ambasadorii europeni și cel al SUA ar fi luat imediat atitudine dacă acesta, în timpul mandatului său de șef de stat, ar fi procedat așa cum o face Maia Sandu în prezent.

Liderul PSRM i-a îndemnat pe ambasadorii din țările occidentale „să nu-și facă icoane din politicieni moldoveni, așa cum a fost cu Filat, Leancă, Lupu și Plahotniuc”.

Precizăm că nu este pentru prima dată când socialistul critică misiunile diplomatice din Republica Moldova. După ce șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, s-a arătat îngrijorat că „persoane care au luat parte la frauda bancară sunt implicate în negocierile cu privire la formarea unui nou Guvern”, socialiștii au afirmat că reprezentantul UE a admis „o intervenție gravă în treburile unui stat suveran”. Totodată, Partidul Șor l-a acuzat pe Michalko că vrea ca „deciziile suverane ale țării să fie luate în biroul lui”.

Ca reacție, printr-o declarație comună publicată joi, 25 februarie, mai multe state europene au respins acuzațiile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button