fbpx

video | Arestovici, despre racheta de la Briceni: Așteptăm o reacție mai serioasă din partea R. Moldova

Consilierul președintelui ucrainean, Alexei Arestovici, a venit cu un comentariu cu privire la racheta căzută pe teritoriul Republicii Moldova în raionul Briceni. Acesta spune că a așteptat o altfel de reacție din partea autorităților de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Moldova este deja a treia oară supusă unei agresiuni militare. Se așteaptă o altfel de reacție, pe care cel puțin eu nu am auzit-o”, a declarat Arestovici în cadrul unui interviu pentru Feigin.

Este rău să fii vecini cu țările aflate în război. Dar, pe de altă parte, ar fi bine, dacă ai devenit un astfel de vecin, să iei un rol mai decisiv. Așteptam o declarație mai serioasă din partea Republicii Moldova”, a mai adăugat acesta.

Chiar dacă Alexei Arestovici este de părerea că accidentul produs în data de 5 decembrie, reprezintă un gest de agresiune militară din partea Rusiei, acesta mizează pe profesionalismul guvernării de la Chișinău: „Ei, până la urmă, știu mai bine ce să facă cu teritoriul lor”.

Amintim că în data de 5 decembrie, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost identificat de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de luni, 5 decembrie, și-au intensificat gradul de atenție.

Un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

Articole asemănătoare

Back to top button