fbpx

Va fi sau nu învestit Guvernul? Plîngău anunță că PAS ar fi decis să voteze cabinetul de miniștri și caută susținerea altor fracțiuni

PAS ar fi decis să voteze Guvernul și ar solicita suportul alto formațiuni. Cel puțin așa declară deputatul Dinu Plîngău, care afirmă că s-au purtat deja discuții în acest sens cu Platforma DA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform parlamentarului, miercuri „Grosu urmează să vină la fracțiunile parlamentare pentru a-și prezenta poziția și a solicita votul de încredere”. Așadar, Platforma DA urmează să convoace organele de conducere, iar pe 23 martie candidatului i se va solicita să își facă publice intențiile.

„Tare confuză situația politică. De la colegii care au purtat discuții cu PAS, am înțeles că domnul Igor Grosu a solicitat susținerea de la Platforma DA în vederea votării guvernului și că PAS își asumă guvernarea Republicii Moldova. PAS va vota guvernul Grosu și caută voturi la alte fracțiuni”, afirmă Plîngău.

Totodată, conform deputatului, socialiștii, care spuneau că nu vor vota pentru Guvernul Grosu, „dacă nu vor ajunge voturi, ar fi dispuși să împrumute câțiva deputați mai curăței pentru așa un lucru bun”.

De menționat este că anterior PSRM anunța că nu îl va vota pe Grosu. În același timp, liderul democraților, Pavel Filip, a ezitat să spună dacă formațiunea va susține echipa formată de candidat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button