fbpx

PSRM nu va susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier: „Înaintarea lui a fost o greșeală”

După ce Maia Sandu a anunțat înaintarea unui nou candidat la funcția de premier, Igor Dodon declarat că PSRM nu va susține candidatura acestuia. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, consideră că înaintarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru a fost o greșeală, pentru că nu va obține susținerea necesară în Parlament.

„Cel puțin la momentul actual noi avem o majoritate parlamentară. Și această majoritate nu a fost consultată de către președinte, indiferent cine ar fi, Durleșteanu, sau altcineva. Eu regret că nu s-a discutat preventiv această candidatură. Dna Sandu a făcut o greșeală, pentru că nu va fi susținută.

Dumneaei nu poate înainta la nesfârșit candidaturi, pentru că există un termen legal limită care permite acest lucru. Pare-mi-se că e până pe 23 martie, când expiră cele 90 de zile de când a plecat Guvernul Chicu”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, liderul PSRM a mai declarat că șansele ca deputații socialiști să susțină candidatura lui Igor Grosu sunt aproape nule.

„Probabilitatea că Igor Grosu va fi susținut de PSRM tinde spre zero. Trebuie să convocăm Consiliul Republican, Executivul, dar eu nu cred că PSRM va susține această candidatură la funcția de premier”, a declarat Dodon.

Totodată, fostul președinte al Republicii Moldova a mai menționat că, de asemenea, ar exista probabilitatea că și de data aceasta decretul Maiei Sandu de desmenare a unui candidat la funcția de premier ar putea fi declarat neconstituțional.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button