fbpx

„Un deținut vulnerabil; nu prea se întâlnește cu nimeni”. Dezvăluiri despre Rizea în penitenciar

Expulzat în România după ce autoritățile din R. Moldova l-au declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani, Cristian Rizea a fost încarcerat în 27 aprilie la Penitenciarul Vaslui, iar ulterior transferat, în secret, la Rahova. Din acel moment, fostul politician a intrat într-o nouă etapă a vieții sale, cea de deținut, încercând să se obișnuiască, treptat, cu lumea din spatele gratiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În exclusivitate pentru gândul.ro, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a României au dezvăluit că fostul politician Cristian Rizea încearcă să „socializeze cu deținuții”, însă, în general, rămâne retras și este păzit permanent.

Etichetat de conducerea Penitenciarului drept un „deținut vulnerabil”, care are nevoie de protecție, Cristian Rizea a fost pus sub pază permanentă, cu atât mai mult cu cât – potrivit informațiilor obținute de gândul.roun faimos interlop aflat în libertate ar fi reușit să contacteze deținuți periculoși, cărora le-ar fi cerut ca Rizea să fie bătut sau supus unor abuzuri sexuale, drept pedeapsă pentru că a jignit un vlogger care îi era prieten.

Nu prea se întâlnește nimeni cu el, fiindcă este plasat la protejați. Primește, în continuare, amenințări discrete sau este înjurat de alți deținuți atunci când este scos în curte, la aer, conform programului.

Este păzit permanent, chiar și la spălător, unde face duș. Atunci când merge să facă baie, alți deținuți sunt afară, tocmai pentru ca Rizea să facă baie singur”, au spus surse din cadrul ANP pentru sursa citată.

În restul timpului, Cristian Rizea merge la magazinul închisorii pentru diverse cumpărături și „încearcă să își păstreze condiția fizică jucând tenis cu piciorul sau ping-pong”, au precizat sursele citate.

Fostul deputat român Cristian Rizea a fost declarat indezirabil în Republica Moldova și extrădat de autoritățile de la Chișinău din cauză că „pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional”, se arată într-un document al Ministerului de Interne al Republicii Moldova.

Inspectoratul General pentru Migrație susține că Cristian Rizea ar fi „subminat și suprimat suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării” și ar fi desfășurat „activități cu elemente de factură criminală” și „acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului”.

„În același timp, în privința acestuia sunt inițiate mai multe acțiuni civile pentru imixtiunea în viața personală a persoanelor și lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, se mai arată în document.

Citește și: doc | Motivul pentru care Cristian Rizea a fost extrădat

Articole asemănătoare

Back to top button