fbpx

„Ultimele zile nu au fost ușoare pentru mine”. Reacția lui Grosu după nu a putut cere vot de încredere din lipsă de cvorum

„Ultimele zile nu au fost ușoare pentru mine” – spune Igor Grosu după ce audierea echipei sale a fost boicotată. Potrivit lui, el și colegii pe care i-a ales în garnitura guvernamentală erau gata să își asume responsabilitatea pentru situația din țară.

Acesta a dat vina pe formațiunile care au boicotat dezbaterea programului său de guvernare pentru criza politică din țară. Conform lui, poziția PAS rămâne că trebuie găsite soluții pentru criza politică și organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Igor Dodon se comportă ca unui copil mic, căruia i s-au luat jucăriile și care bate din picioare”, a conchis Grosu.

Anterior, cu o reacție referitoare la faptul că programul de guvernare prezentat de echipa lui Grosu au venit Igor Dodon și Pavel Filip. Socialistul spunea că situația care s-a produs joi în Legislativ este „din cauza Maiei Sandu”, iar democratul o acuza pe Sandu și Dodon că „unul  nu știe să piardă, iar alta să câștige”.

Similar lui Filip, și Candu decalară că situația produsă joi în Legislativ reprezintă jocuri politice. Mai mult, potrivit lui, pe holuri se discută că ar fi existat înțelegeri ca socialiștii să părăsească sala de ședințe.

Și deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, consideră că situația ar fi fost regizată. Potrivit lui, Igor Grosu i-ar fi comunicat la debutul ședinței că PAS nu va susține cabinetul de miniștri propus.

Amintim că, joi dimineața, socialiștii și Pentru Moldova au anunțat că nu vor susține Guvernul Grosu. Când urma să fie dezbătut programul potențialilor miniștri, formațiunile au părăsit sala de ședințe, dar au promis să revină când se încheie discuțiile. Pentru a discuta subiectul nu a existat cvorum, în sală fiind doar 43 de deputați dintre cei 89 înregistrați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button