fbpx

„Totul din cauza Maiei Sandu”. Prima reacție a lui Dodon după ce programul de guvernare nu a fost dezbătut

„Totul se întâmplă din cauza Maiei Sandu”, afirmă Igor Dodon după ce programul de guvernare prezentat de Igor Grosu nu a fost dezbătut, subiectul fiind boicotat de deputați socialiști și cei din Pentru Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru prima oară în 30 de ani de independență și a doua oară în acest an, un candidat la funcția de premier acumulează zero voturi. (…) Deputații nici măcar nu au vrut să asculte programul Guvernului Grosu și au boicotat ședința. 

Totul se întâmplă din cauza Maiei Sandu, care din cauza aroganței nu vrea să se așeze la masa de negocieri și să găsească soluție pentru criza politică și constituțională.

Cum înțelegem, Maia Sandu intenționează să ceară Curții Constituționale dreptul să dizolve Parlamentul, în pofida normelor constituționala recomandate de Comisia de la Veneția, potrivit cărora nu este posibil de dizolvat un Parlament în care există majoritate gata să voteze pentru un nou Guvern (…)”, scrie Dodon pe o rețea de socializare.

Amintim că, joi dimineața, socialiștii și Pentru Moldova au anunțat că nu vor susține Guvernul Grosu. Când urma să fie dezbătut programul potențialilor miniștri, formațiunile au părăsit sala de ședințe, dar au promis să revină când se încheie discuțiile. Pentru a discuta subiectul nu a existat cvorum, în sală fiind doar 43 de deputați dintre cei 89 înregistrați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button