fbpx

Ulanov acționează Parlamentul în judecată. Motivul – ridicarea imunității sale

Denis Ulanov acționează Parlamentul în judecată. Motivul este lipsirea sa de imunitate parlamentară, la solicitarea lui Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Data primei ședințe a fost deja stabilită, informează Ziarul de Gardă. Aceasta urmează să aibă loc pe 8 noiembrie 2021, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Potrivit lui Ulanov, acesta vrea anularea hotărârii Legislativului prin care i-a fost ridicată imunitatea. „A fost încălcată procedura, pentru că din start a fost îngrădit dreptul de apărare. Avocaților le-a fost interzis participarea la ședința comisiei juridice. A fost o insistență a procurorului. La ședința de plen tot au fost încălcări inclusiv votarea privind ridicarea imunității de către membrii Parlamentului, membrii PDM care au participat la așa-numita frauda bancară”, a declarat pentru zdg.md Denis Ulanov.

Amintim că Denis Ulanov și colegul său de partid, Petru Jardan, au rămas fără imunitate în martie 2021. Deputații au votat pentru ridicarea lor și încuviințarea urmăririi penale. Cei doi erau suspectați ar fi săvârșit acțiuni de spălare de bani în proporții deosebit de mari în cadrul Fraudei Bancare, potrivit Procurorului General.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button