fbpx

update | Reacția lui Șor și Tauber la sancțiunile impuse de SUA: „Domnule Logsdon, cine sunteți?”

(update) „Actuala conducere a SUA este principalul spin în fundul democrației mondiale. Iar marionetei stăpânilor săi occidentali – Maia Sandu și narcomanul Recean, le recomand să nu se bucure tare. Curând voi răci la înmormântarea voastră politică”. Astfel a reacționat Ilan Șor după ce Statele Unite ale Americii a sancționat deputata Marina Tauber, acuzând-o de facilitarea încercărilor lui Șor de a submina procesele electorale din R. Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și deputata Marina Tauber a venit cu o reacție după ce Ambasada SUA la Chișinău a anunțat precum că, aceasta a fost sancționată de Statele Unite ale Americii. „Domnule Logsdon, dar dumneavoastră cine sunteți?”, a scris parlamentara pe rețele.

„Posibil, am ratat momentul, de când ambasadorul SUA decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră. Vă reamintesc, Moldova este un stat neutru! Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem. Decizia de astăzi – o ingerință directă a SUA în afacerile interne ale Moldovei”, a scris Marina Tauber.

Știrea inițială:

SUA anunță impunerea de sancțiuni împotriva deputatei Marina Tauber „pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”.

Anunțul a fost făcut vineri, 23 februarie, de Ambasadoarea Republicii Moldova la Chișinău.

„Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi.

Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența malignă a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, se arată în anunțul semnat de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Autoritățile moldovene salută decizia SUA

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri. Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a comentat premierul Dorin Recean.

„Salutăm decizia de astăzi a Departamentului de Trezorerie al SUA privind extinderea sancțiunilor împotriva activităților externe dăunătoare ale Rusiei, inclusiv a celor implicați în destabilizarea țării noastre și care reprezintă o amenințare la adresa democrației noastre. Sancțiunile SUA joacă un rol crucial în susținerea păcii și stabilității în regiune”, a reacționat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

ZUGO precizează că pe lista sancțiunilor SUA (dar și ale Uniunii Europene și a Canadei) se află și oligarhul fugar Ilan Șor.

Amintim că joi, 22 februarie, Consiliul European a impus măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități responsabile pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button