fbpx

Șor se vrea premier și califică demisia Guvernului Gavrilița drept rezultat al „protestelor din ultimele șase luni”

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a reacționat la demisia Nataliei Gavrilița. Fostul primar de Orhei se vrea premier și califică căderea guvernării drept rezultat al „presiunii exercitate de mișcarea protestatară în ultimele șase luni”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Demisia de astăzi a Guvernului este rezultatul presiunii exercitate de mișcarea protestatară în ultimele șase luni. Sigur că ar trebui să existe nu doar demisia, ci și privarea de libertate. Asta se va întâmpla neapărat. Privarea de libertate a actualei guvernări pentru încălcarea flagrantă a Constituției, legislației, drepturilor și libertăților cetățenilor”, a scris deputatul fugar pe rețelele de socializare.

Mai mult, Ilan Șor se vrea premier și susține că are o echipă profesionistă și „o capacitate reală de a atrage investiții în Republica Moldova”.

„Orice alt guvern poate obține rezultate pentru oameni și țară, doar dacă are o echipă profesionistă și o capacitate reală de a atrage investiții semnificative în economia moldovenească. Asta este ceea ce trebuie să facem, nu să cerșim. Am astfel de oportunități și sunt capabil să realizez acest vis moldovenesc într-o perioadă foarte scurtă”, adaugă Șor.

Liderul Partidului Șor se declară „pregătit pentru a-și îndeplini promisiunile”.

„Sunt pregătit să-mi asum postul de prim-ministru, cu o astfel de echipă, și să atrag 10 miliarde de euro în țară.
Prima decizie a guvernului meu va fi achitarea facturilor pentru toți cetățenii Republicii Moldova, pentru cele trei luni de iarnă. Oamenii așteaptă asta și eu sunt gata să-mi îndeplinesc promisiunile!”, conchide deputatul Partidului Șor.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Citește și: video | Primele declarații ale lui Dorin Recean din poziția de candidat la funcția de premier

 

Articole asemănătoare

Back to top button