fbpx

sondaj | Politicienii care s-ar bucura de cea mai mare încredere în Republica Moldova

Rezultatele unui sondaj dat publicității astăzi, 29 octombrie, de către iData, arată că Maia Sandu se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor (36.4%), șefa statului fiind urmată de socialistul Igor Dodon, cu 16.0%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre alegerile respondenților la această întrebare îi regăsim pe Ilan Șor – 4.4%; Vladimir Voronin – 4.1%; Ion Ceban – 2.8 și Renato Usatii -2.4%. Alți politicieni au acumulat cel mult câte 1.1% fiecare.

În opinia respondenților, cei mai activi politicieni din ultimele 30 zile au fost Maia Sandu, cu un scor de 28.9%, și Igor Dodon – cu 15.0%. În clasament urmează Natalia Gavrilița – 6.1%, Ion Ceban – 5.0% și Igor Grosu – 4.0%. De menționat că e pentru prima dată când prim-ministra intră în top 3 la acest capitol.

Studiul socio-politic iData a fost realizat în octombrie 2021 în baza a 834 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare anunțată este de 3.4%, numărul de localități incluse în eșantion este de 80 (excepția Stângii Nistrului).

Vezi și: Două forțe politice ar intra în Parlament în eventualitatea unor alegeri, iar altele două păstrează șanse de accedere

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button