fbpx

Două forțe politice ar intra în Parlament în eventualitatea unor alegeri, iar altele două păstrează șanse de accedere

În eventualitatea unor alegeri parlamentare, două formațiuni politice ar accede cu siguranță în Parlament: PAS (35.2% din total răspunsuri) și BECS (18.8%), în timp ce Partidul Șor (4.6%) ar avea șanse foarte mari, iar Partidul Nostru (3.9%) ar avea și el potențial de accedere în Legislativ. Sunt datele unui sondaj realizat în octombrie de către iData și prezentate astăzi, 29 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit rezultatelor, Platforma DA ar înregistra 2.9% din total și se menține în lista partidelor cu potențial de accedere, în timp ce alte partide au înregistrat maxim 0.5% din răspunsuri.

Fiind întrebați despre nivelul de implicare din ultimele 30 zile a reprezentanților partidelor, respondenții susțin că Partidul Acțiune și Solidaritate este cel mai activ partid – 49.6%, urmat de BECS cu 21.5%. Locul 3 – P. Șor cu 3.6%. Alte partide au acumulat 1% sau mai puțin din răspunsuri.

Studiul socio-politic iData a fost realizat în octombrie 2021 în baza a 834 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare anunțată este de 3.4%, numărul de localități incluse în eșantion este de 80 (excepția Stângii Nistrului).

Vezi și: sondaj | Politicienii care s-ar bucura de cea mai mare încredere în Republica Moldova

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button