fbpx

Socialiștii se arată „nedumeriți” față de protestul de duminică: A fost sfidat bunul simț și normele anti-pandemice

„Partidul Socialiștilor se arată nedumerit de acțiunea de duminică, organizată de un șir de partide de dreapta în centrul Capitalei, sfidând normele anti-pandemice, dar și logica bunului simț”. Afirmația se regăsește într-un comunicat de presă al formațiunii de luni dimineața. Socialiștii afirmă că politicienii care „au criticat guvernarea zi de zi pentru numărul mare și în creștere de cazuri pozitive COVID-19, au călcat în picioare regula privind interzicerea manifestațiilor cu un număr mai mare de 50 de persoane”. Drept urmare, spun ei, amplificarea crizei pandemice este pe seama organizatorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Au scopul de destabilizare a situației politice, care pot provoca haos în țară”

Totodată, socialiștii constată „o lipsă de coerență în cerințele care au sunat de pe scena din centrul capitalei”.

Unii au cerut unirea cu România, alții au îndemnat cetățenii să participe activ la alegerile parlamentare din țara vecină, alții au solicitat mai mult ajutor pentru fermierii sau intesificarea luptei cu corupția, alții au scandat demisia guvernului și alegeri parlamentare anticipate”, se arată în mesajul formațiunii.

Par stranii lozici de genul „Jos mafia”, care au sunat în ultmii 10 ani, în condițiile în care, printre participanții la manifestație au fost exact cei care au condus Republica Moldova în ultimii 10 ani, perioadă când a fost capturat statul, a fost furat miliardul și aeroportul, s-au înregistrat o sumedenie de ilegalități. Cetățenii nu pot înțelege cum astfel de politicieni ca Pavel Filip, Andrian Candu, Dorin Chirtoacă și alții care au furat acest stat din 2010, să îmbrace haina așa-numiților „luptători cu mafia” și să scandeze lozinci anti-corupție. Aceasta este ipocrizie curată”, se mai arată în comunicat.

„Chemăm repetat la dialog”

Potrivit socialiștilor, PSRM a fost primul partid care s-a pronunțat de multe ori pentru dizolvarea actualului Parlament și pentru organizarea alegerilor anticipate.

Mai mult, deputații PSRM au propus discuții informale cu alte 4 partide parlamentare, pentru a elabora un plan de acțiuni privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Prin urmare, solicitarea protestatarilor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate vine să confirme poziția socialiștilor, dar și a președintelui țării, Igor Dodon, prezentată public mai demult”, explică aceștia.

Alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile în 2021”, susțin reprezentanții PSRM, chemând repetat la dialog fracțiunile parlamentare „pentru a decide pașii pentru organizarea scrutinului anticipat”.

Amintim că duminică, 6 decembrie, în PMAN a avut loc un protest împotriva guvernării, anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. În cadrul protestului au fost criticați deputații PSRM și cei din platforma Pentru Moldova și s-a cerut demisia Guvernului, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și anularea adoptării unor legi votate recent.

Potrivit poliției, la manifestație au fost circa 5000 de persoane, în timp ce organizatorii au anunțat un număr de câteva ori mai mare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button