fbpx

Slusari, noi acuzații în adresa Ministerului Economiei: „Fermierii cer implicarea IMEDIATĂ a doamnei prim-ministru”

„Fermierii cer implicarea IMEDIATĂ a doamnei prim-ministru. În caz contrar, ministru Gaibu (n. r. – al Economiei) să aștepte în oaspeție „colindatori” din partea agricultorilor. Ajunge atâta bătaie de joc!”. Declarațiile îi aparțin fostului vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, care a criticat din nou Ministerul Economiei pentru, spune el, blochează transmiterea de sisteme de irigare fermierilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ieri am rămas perplex cănd am aflat că Ministerul Economiei blochează transmiterea celor șapte sisteme de irigare la scară mare de la Agenția Proprietății Publice și concernul Apele Moldovei către asociațiile utilizatorilor de apă.

Acest dezmăț se întămplă după epopeea de aproape 3 ani. După implicarea directă a comisiei parlamentare pentru agricultură din Legislativul precedent. După Hotărârea Guvernului privind transmiterea sistemelor de irigare, emisă un an în urmă. După toate aceste sute de fermieri, aflate în condițiile de secetă tot mai severă, așteaptă cu nerăbdare acest echipament strategic. Multe țevi au fost furate și văndute în acea perioada, cănd concernul Apele Moldovei și stațiunile de irigare au întrat în insolvabilitate. Dar agricultorii cer transmiterea urgentă măcar la ceea ce a rămas”, a scris Alexandru Slusari pe o rețea de socializare.

El se întreabă care este legătura instituțională a Ministerului Economiei cu acest proces.

„Toate procedurile juridice trebuie să fie efectuate între APP, Apele Moldovei și asociațiile utilizatorilor de apă. Clar care este interesul Ministerului Agriculturii. Nu înțeleg de ce anume Ministerul economiei prin avizul său negativ a zădărnicit procesul transmiterii sistemelor de irigare, iar ministru al agriculturii nu poate bate cu pumnul în masă.

Nu vreau să întru în zona speculațiilor despre legăturile unor demnitari din Ministerul Economiei cu administratorii procesului de insolvabilitate, care au un interes special la țevile metalice, duse la Răbnița. Fermierii cer implicarea IMEDIATĂ a doamnei prim-ministru. În caz contrar, ministru Gaibu să aștepte în oaspeție „colindatori” din partea agricultorilor. Ajunge atâta bătaie de joc!”, a adăugat Slusari.

Amintim că nu este pentru prima dată când politicianul ia în colimator Ministerul Economiei și, în special, pe șeful instituției, Sergiu Gaibu. Critici în adresa ministrului au venit și din partea liderului Platformei DA, Dinu Plîngău, care cere demisia oficialului. Gaibu a respins acuzațiile.

Articole asemănătoare

Back to top button