fbpx

Slusari, după ce Rusia a permis exportul de fructe și legume doar din Orhei: O tentativă de umilire a R. Moldova

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că ultima decizie a Rosselhoznadzor, care a dat undă verde producătorilor agricoli din Orhei ca să-și vândă producția pe piața din Federația Rusă, este o tentativă de umilire a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ultima decizia a Rosselihoznadzorului este o tentativă crasă de umilință a Republicii Moldova. O Instituție federală rusă de control fitosanitar fără discuții cu autoritățile centrale abilitate moldovenești și fără vizitarea țării noastre acceptă importul producției vegetale în Federația Rusă doar pentru 3 întreprinderi din raionul Orhei. Sub garanția unui președinte de raion, care nu are nici o tangență cu domeniul agricol! Apropo, una din cele trei întreprinderi nici nu are livezi de mere. Mai îndrăznește cineva să afirme că aceasta autoritatea rusă Rosselihoznadzor nu este încă o bâtă geopolitică?

Ieri toata ziua am așteptat reacția Ministerului Afacerilor Externe, ANSA sau a Ministerului Agriculturii la acest gest mai mult decăt neprietenos, care este unu subversiv în raport cu statalitatea noastră , sprijină deschis separatismul și provoacă tulburări interne. Din păcate, nu a urmat nimic.

Probabil, trebuie să așteptăm ca în continuare dreptul de a exporta producția horticolă în Rusia va fi acordat agricultorilor sub garanția personală a fugarului Ilan Șor, care din Israel sau poate din Federația Rusă va vedea molia orientală în fiecare ladă de fructe. Iar autoritățile noastre vor continua să se prefacă că nu se întămplă nimic sau, cu alte cuvinte, să ne țină de proști.

Totodată, în situația în care guvernul, în pofida promisiunilor, pănă în prezent așa și nu a realizat nici o măsură palpabilă în vederea susținerii fermierilor, afectați cumulativ de multiple crize, unii agricultori disperați sunt nevoiți să meargă sub крыша unor criminali și șarlatani politici”, a scris Slusari pe o rețea de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button