fbpx

Sandu speră că R. Moldova va adera la UE până în 2030, dar admite riscuri: „Trebuie să fim pregătiți”

Maia Sandu speră că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030. Pentru a ne atinge obiectivul avem nevoie de consolidare pentru a face față provocărilor organizate de forțe pro-ruse. Președinta a făcut declarații în acest sens, aseară, la postul public de televiziune, scrie TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cred că e nevoie de un efort mai mare din partea guvernului așa încât să ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite impecabil și la timp până vine misiunea de evaluare a Uniunii Europene. Așteptările mele sunt destul de ambițioase. Eu cred că noi trebuie să fim stat membru până la sfârșitul acestui deceniu„.

Potrivit Maei Sandu, în prezent, pentru a-și urma parcursul european, Republica Moldova are nevoie de consolidarea forțelor pe interior. În acest context, președinta a făcut apel la unitate.

Să fim solidari, să muncim împreună să nu permitem. Pentru că am spus mai devreme aceste forțe corupte susținute de Federația Rusă care vrea să deturneze parcursul european al Republicii Moldova. Să nu le permitem să atragă în război Republica Moldova aceste forțe corupte și străine intereselor țării noastre„.

Șefa statului admite faptul că în contextul războiului din Ucraina pot exista riscuri neprevăzute, dar a dat asigurări că autoritățile examinează toate situațiile posibile și pregătesc soluții în acest sens.

În asemenea perioade de turbulență, pot apărea oportunități se pot agrava anumite crize și respectiv trebuie să fim gata pentru toate aceste scenarii.

Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la UE în luna iunie, decizia Bruxeless-ului fiind influențată puternic de invazia rusă în Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button