fbpx

Sandu acuză Guvernul Chicu de pierderea celor 60 de milioane de euro, oferite de România. Fostul premier: „O să mă abțin”

Maia Sandu acuză Guvernul Chicu de pierderea celor 60 de milioane de euro care urmau să fie oferiți de Româna Republicii Moldova. Șefa statului afirmă că Executivul ar fi refuzat să semneze Protocolul 6, propus de partea română încă la începutul lunii noiembrie 2020, pentru extinderea termenului de valabilitate a Acordului care viza grantul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La rândul său, Ion Chicu declară că „trebuie să respectăm măcar cele mai simple reguli de comportament. Deși minciuna pare să fie îndeletnicirea preferată a administrației actuale din spatele gardului căzător”. Acesta a punctat că se abține să reacționeze la acuzații și că va veni cu o reacție dacă Guvernul interimar va face anumite precizări.

„Dacă nu va fi un asemenea comunicat, o să vin eu cu detalii, inclusiv despre rolul administrației Sandu în acest proces”, punctează Chicu pe o rețea de socializare, rugând jurnaliștii care îi cer reacții să solicite și dovezi de la Maia Sandu.

Amintim că, ambasada României în Republica Moldova a anunțat despre expirarea acordului privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro. Documentul a fost semnat în 2010, iar responsabilii de la Chișinău ar fi ignorat intenția de a-l prelungi, exprimată de București.

Evenimentul nu a trecut fără reacții din partea forțelor politice de la Chișinău. Bunăoară, Pavel Filip și Andrian Candu au menționat că acesta nu ar fi fost prelungit din cauza luptelor politice dintre actuala președintă și fostul șef de stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button